Vilken dag!!!!!!

Idag har vi städat på jobbet, var helt slut vid 15. Vi har slängr 180 kg smörjfett i ett stort fat, eller tunna som mång a vill kalla det. Men det blev jättefint och chefen blev glad. Mindre glad blir en kollega på månfdag som glömde en oljekran på, varvid det rann ur flera liter olja på golvet och läckte till våningen under. Han gcik hem ca 30 minuter innan det upptäcktes. Det kommer att vara uppstädat innan han kommer tillbaka men han kommer att få höra det i flera år.

Tandfen kommer att komma på besök i natt igen!!!!

I morgon skall vi röja hemma och blir allt som planerat är vi barnfria mellan lördag eftermiddag och söndag. Kanske man skall gå och kolla på LAJV. Eller så är vi hemma och slappar och sover ut. Har så himla ont om pengar denna månad. Får se vad vi känner för i morgon.

Hoppa nu bara att vädret håller i sig hela helgen så att jag kan tvätta i kapp mig. Skall vara ledig tills på onsdag.


En tandlös Felix
image3

I natt kommer tandfen på besök!!

Idag när Felix åt frukost på dagis tappade han sin första tand. Stor dramatik blev det tydligen. Även en tand nere är väldigt lös så den kommer snart att tappas också. Det händer så mycket just nu. I går fick han även kläm på att cykla på tvåhjulingarna på dagis, så nu tränar han hemma utan stödhjul. Gick ganska bra.  Och efter sommaren börjar han förskolan.

Mycket pengar kunde det ha blivit.

Idag har jag klämt och känt på många fina kläder,oj vad pengar jag kunde ha gjort slut på. Försökte få Oscar att välja en rosa tröja men han ville inte ha den. Tyvärr vad det en del som var slut. Som gåva fick jag välja en solhatt, men det fanns inga i mina barn stl. som dom ville ha. Moa fcik en istället. Det blev bla en jättefin klänning till mig.

I morgon skall jag börja med mina gamla vanliga arbetsuppgifter, får se hur det går. Tror tyvärr inte att det kommer att funka. Känner mig lite som en belastning på jobbet, även om jag har att göra hela dagarna. Så är det svårt att få planeringen att funka eftersom jag inte klarar av framförallt en av testutrustningarna. Så jag hoppas att axeln samarbetar med mig i morgon. Håll gärna tummarna.

Trött söndag

I går kom våra goda vänner Anki och Patrik och deras döttrar, Jonna och Amanda, hit. Dom åkte hem först idag.
Vi åt mat och umgicks och barnen lekte lika bra som vanligt.

Idag skall vi försöka komma i ordning för att åka till IKEA, Hornbach och säkert stanna en stund på Backaplan. Sen skall vi hem till syster och kusin Hampus på middag, mormor och morfar kommer också. Dom har flyttat in i ny lägenhet.

I morgon skall jag ha Me and I party kl 18:30. Så om någon är intresserad så hör gärna av dig till mig på ett eller annat sätt.

Lördag

Äntligen är det helg igen. Det blev som tur var bara en vabdag denna veckan. Som vanligt mycket att göra på jobbet. Igår åt vi en kulinarisk middag bestående av goda ostar, kex, oliver och ölkorv. Ölkorven var igen bra kombination. Barnen fick köttbullar på tandpetare och Oscar åt säkert 20 oliver med vitlök i. Hans bajsblöja lukatde vidrigt idag.

I dag är det hemmaröj som gäller. Kanske blir det grillat till middag. Oscar vill nog spendera dagen utomhus, han började att be om att få gå ut kl 07 i morse.
Felix chockade oss med att sova till kl 07:30, har inte hänt på hela året tror jag.

Söta kommentarer från Oscar denna veckan. Dom är från dagis;

En fröken berättade att dom hade sått solroser. Sedan sa hon att dom måste vi ta hand om och prata med varje dag. Då sa Oscar: Blommor har inga munnar.

En annan fröken berättade att hon hade bett grabbarna att flytta lite på sig, varpå Oscar sätter ena handen i sidan och säger: Jag är ingen grabb, jag är en man.

Felix har äntligen lyckats att klättra upp i det höga trädet så att jag kunde se det. Han grät förtvivlat förra fredagen för att han inte orkade att ta sig upp när jag hade kommit. Men i onsdag ahde han krafter kvar på eftermiddag, stor lycka.

Ha en bra helg

IHHH

ETT STORT STEG MOT EN NY FRAMTID ÄR JAG TAGIT IDAG !!!!

Då var det dags igen.

Felix kom ner i natt och hade svårt att få luft. Han hade besvär med falsk krupp när han var mindre. Dom senaste gångerna det har hänt har det släppt fort. I natt lugnade andningen ner sig fort, men man hörde att det var trögt att ta djupa andetag. Nu skräller det när han hostar och han är hes. Får ringa till vårdcentralen sen och be dom att kolla upp honom lite. Tycker att han är lite stor för att få falsk krupp, men vi får se vad dom säger på vårdcentralen. Så vi är hemma idag och hämtar lite krafter. Hoppas att han kan gå till dagis i morgon. Jag kommer iallafall att jobba i då, känns bra. Har hur mycket som helst att göra på jobbet.

Får väl passa på att städa lite hemma idag, blev ju mest utomhusaktiviteter i helgen.

Vilken härlig helg

Denna helgen har varit härlig. Vädret har varit strålande, sol och 20 grader.
Igår var vi hemma hela dagen och fick gjort massa bra saker. Alla sängkläder tvättades och fick torka ute och sedan bäddades det med de rena lakanen. Det luktar extra rent när dom har torkat ute. Min bil blev glänsande ren och vaxad.  Morfar var på besök, han fick hjälpa mig att rensa två rabatter. Både lunch och middag var delvis tillagad på grillen. Till middag hade vi besök av farmor och farfar. Barnen lekte både ute och inne. Och till Felix stora lycka var grannbarnen ute på eftermiddagen, bla den stora idolen Rikard.

Idag jobbade Jonas en stund hemifrån vid 9. Jag och barnen åkte till Granehill och uppvaktade Rasmus som fyllde 8 i fredags. Vad tiden går fort, tycker bara att det är ett par år sedan Mikael ringde mitt i natten och berättade att Rasmus var född. Efter lite fika cyklade pojkarna och jag och Malin fick ligga i för att hinna med dem, den enda som tog det lugnt var Oscar. Sen grillade vi några korvar till lunch hemma i Hönebäck. Sen fick farmor och farfar besök av barnbarnen några timmar medan jag och Jonas var och letade plantor till våra rabatter. Vi kom hem med 4 små Sockertoppsgranar. Dessa tillsammans med lite Taklök och fint grus skall pryda en av våra rabatter. Där det mesta har dött de senaste åren pga av att katten använder den som toa. Så efter middagen, den också grillad, började vi att gräva ur rabatten. Så nu skall det bara köpas jord och grus och sen skall det äntligen bli ordning.

Så helgen innehållit mycket arbete men också trevligt umgänge.
Ja, vi grillar mycket på sommren. Mitt enda sätt att få Jonas att hjälpa till med maten:)

Ha en trevlig vecka! 

Påskafton

Här hemma började dagen tidigt som vanligt. Efter ett tag hittade Felix sitt påskägg och som den snälla storebror han är hjälpte han Oscar ner för trappan så att Oscar också kunde hitta sitt. Helst ville nog Felix hämta Oscars ägg också men det fick han inte för mig. Som tur var visste påskharen att deras favoritfilm är BILAR. Så det låg en Doc Hudson i Felix ägg och i Oscars ägg fanns Bärgaren, eller Kranis som Oscar ofta kallar honom. Det fanns också en del godis. Dom fick en liten bit redan då.

Vi funderar på att åka till MediaMark idag. Sen i kväll skall vi hem till Anki och Patrik. Dit kommer även en till familj, så det blir många barn.

Ha en trevlig dag!!!!!

GLAD PÅSK

Önskar alla mina bloggläsare en Glad Påsk.

Är så trött just nu, hoppades på en lång sovmorgon. Men tji fick jag. Vaknade kl 07:15 av att barnen hade bilrace på över våningen. Har sovit som en kratta i natt pga av våran katt. Som inte kunde bestämma sig om han skulle vara inne eller ute. Tur att vi är lediga några fler dagar.

Oscar var hos tandläkaren igår. Dom såg ingen fraktur på tanden men det var fortfarande lite svulet, så vi skall tillbaka om 1½ månad. Sen får han inte bita med framtänderna under 2 veckor. Och hur lätt är det att förklara för en snart treårig kille. Så nu får vi dela all hans mat, även frukt och smörgås. JAG KAN FAKTISKT ÄTA STORA BITAR; var Oscars ilskna kommentar när jag delade hans macka igår.

Ha en skön påsk med mycket god mat och godis.

Onsdag 4/4-07

I dag efter jobbet var vi och fikade på Granehill. Gott kaffe med dopp och trevligt sällskap. Barnen roade sig själva, det är så skönt nu när dom har blivit så stora.
Tänkt om det kunde bli varmt hela dagarna, så att barnen slapp vinterkläderna. Igår när jag hämtade barnen från dagis hade Felix overall på sig, det var 12 grader ut. Hans fröken måste vara frusen av sig. Det första han sa när han såg mig var; JAG ÄR SÅ VARMMM. Vi bytte innan vi åkte:). Sen när vi kom till mormor och morfar så satt mormor på altanen med linne och shorts. Det var vindstilla där.  Vilken skillnad det kan vara:)
När vi kom därifrån ramlade Oscar och slog i munnen, så ena framtanden uppe är lite lös. Så i morgon måste jag komma ihåg att ringa till tandläkaren.

Sista dagen att jobba i morgon sen ledigt i FYRA dagar. Så härligt. Jonas har tur och jobbar bara halvdag i morgon. Själv ligger jag back tidsmässigt på jobbet. Så jag får snällt vara kvar hela dagen.

En arbetsdag avklarad

Så var det ny vecka igen, jag hoppas på att få jobba alla dagar som man skall denna veckan. Är så trött på sjuka barn och på att vara sjuk själv. Idag har jag gjort så lite som möjligt efter jobbet. Lagat mat och gjort ett nytt kort. Skulle behöva hänga upp tvätt, men orkar inte ta ner tvätt så att den nya får plats.
I morgon skall jag börja att lära upp vår nya kollega på jobbet. Så det blir ett par lugna dagar på jobbet. Det mesta jag kommer att behöva göra är att övervaka honom. Givetvis måste jag visa honom en massa saker först, men bästa sättet att lära sig på är att få göra det själv. Kommer förmodligen att få ett frispel efter några timmar.

RSS 2.0