Just det!

Jag fyller visst år idag. Har idag vabbat med Oscar som hade kruppliknande besvär i morse.Men han piggade på sig hyffsat fort. Så vi åkte till jobbet med rabarberpajen som jag hade bakat åt dem. Mats fick en guldstjärna när han frågade om jag fyllde 25. Självklart svarade jag ja. (+7).
Fick fina presenter av Jonas och barnen. Sen kom Malin och barnen på en fika.

Felix lämnades idag på fritids för första gången, det hade gått jättebra och till hans stora glädje serverades det risgrynsgröt till frukost idag. Fröknarna på dagis hämtade dem kl 11.

Felix 6 år

Idag för 6 år sedan föddes Felix, det var mors dag då också. Kommer så väl ihåg att jag frågade en av barnmorskorna om jag skulle få en bebis i mors dag present. Detta var vid 15 tiden tror jag, svaret jag fick var självklart, hon sa att allt skulle vara klart innan hon gick hem vid 21, men hon hade fel. Han är inte född förräns kl 22:56. Så det blev den finaste present man kan tänka sig.

Grattis älskade gubben.


Hoppas att du tycker att dagen har varit bra, även om det inte blåste tillräckligt mycket för att draken skulle lyfta.

Känner mig väldigt duktig!

Idag var det grillkväll på dagis. Det började med en liten tipspromenad. Bara frågor ur sagor. Det var tur att barnen var med. Jag kunde inte svaren på alla. Felix kunde alla utan en, men den kunde Oscar. Men vad jag hörde från andra var det många som hade fel på den frågan. Efter detta grillade vi korv, barnen hade knapp tid att sitta stilla länge nog för att få i sig sina korvar.

När vi skulle åka hem beslutade jag mig för att gå isället. Detta gör att jag känner mig väldigt stolt över mig själv. Allt för denna stegtävlig på jobbet. Men jag har klarat mitt mål alla dagar utan en. Jag har sagt att jag skall gå över 9000 steg per dag, men det får gärna bli 10000. En dag har det blivit över 9000 och en dag bara 8200 steg. Men alla andra dagar är jag över 10000. Idag har det blivit 13300 steg än så länge.

Föräldrarmöte

Till hösten börjar Felix i förskoleklass och igår var det första föräldrarmötet. Lärarna Stina och Nina berättade om verksamheten och lite hur inskolningen går till. Dom kommer att gå 12 barn i två olika grupper med mycket samarbete under veckorna. Det är även två fritidsgrupper. Vi fick också reda på klassindelningen. Felix och en tjej var enda barnen från deras avdelning i FA. Kändes till början lite konstigt men ju mer jag tänker på det desto bättre tycker jag om det. Hade iochförsig gärna sett ett eller två barn till i från deras avdelning. Kompisen Emelie hamnar iallafal i hans grupp och det känns jättebra. Detta blir jättebra.
Känns jättekonstigt att min lilla kille skall börja skolan efter sommaren, känns om det bara var ett par års sedan han skolades in på småbarnsavd. Men på söndag blir han 6 år. Tiden går så fort.


Snacka om snabb leverans

I går beställde jag linser från Lensway. I dag låg dom i brevlådan.

Ännu en långhelg till ända!!

Det har varit skönt att vara lediga i 4 dagar. Skall försöka att samanfatta vad vi har gjort.

Torsdag:
Sovmorgon eftersom Felix sov över hos mormor och morfar. Tråkväder. Momor och morfar lämnade hem Felix vid 12, fikade då. Vi röjde en del i barnens rum under dagen. 9520 steg

Fredag:
Var på Backplan och shoppade lite kläder till barnen och en jacka till Jonas. Hämtade några nya stämplar och papper för att göra studentkort. På eftermiddagen pasade vi Karsk. Så det blev en del röjt både ute och inne. 12044 steg

Lördag:
Var i Nödinge en stund på förmiddagen. Resten av dagen röjdes det hemma. Planterade blommor i mina krukor. Fikade hos grannarna på kvällen. 12383 steg.

Söndag:
Sovmorgon, alla vakande kl 08, tom med Felix. Händer inte så ofta. 6-årskalas för Lukas i Prässebo. Samma röj som vanligt hemma. Farmor och farfar på middag.

Vi har fått ordning på var häck som vi inte har brytt oss om dom senaste åren. Känns jättebra. Det är Jonas som har gjort allt jobbet. Jag har mest hejat på och bidraget med dryck och lite krattning. Jag har försökt att få ordning inne istället. Nu börjar det att närma sig kalastider i denna familjen.

Felix har tappat 2 tänder till och bägge har han råkat att svälja.
Oscar är inne i värsta VARFÖR perioden. Plus att han vill veta ALLT.

Nu skall jag börja att ladda inför nästa vecka. Är något inplanerat varje dag utan onsdag än så länge. Och så skall man behöva att jobba hela veckan också:)

Jag har sålt 9 av mina hemmagjorda kort. Jättekul

Stegtävling

I dag börjar vår stegtävlig på jobbet. Den håller på tills 11 november och meningen är att vi skall gå till Paris. Vi måste ha ett snitt på 9000 steg per dag. Jaghar en så länge gått 16458 steg i dag och många mer blir der nog inte. Ca 6500 av dessa gick jag tillsammans med Malin i MOTVIND. ÄR helt slut i kroppen nu. Först jättemycket att göra på jobbet och sedan två promenader. En ganska kort och en lång och snabb. Fundrerar på lite mer kroppsarbete nu:).

Ha det så gott.

Vad ska man säga!!!!

Under låtarna i ESC lovade jag Jonas att om Ukranina vann så skulle vi inte titta nästa år, hemskare bidrag än detta har jag aldrig sett eller hört under alla år vi har tittat. Kan säga att jag var ganska nervös att jag inte skulle få titta nästa år. Frankrike var inte mycket bättre, men åt dem skrattade jag så att jag grät. Så dom underhöll iallafall. Ukranina var bara pinnsamt dåliga. Kan inte fatta att dom kom på andra plats.
Måste säga att The Ark var bäst följt av Spanien och Grekland och jag är inget The Ark fan, skulla allra helst ha sett Andreas Jonsson i finalen.
Sen funderar jag på om vi till nästa år skall försöka att dela på finalen, en WESC och EESC. Så att östeuropa kan ha en egen final och då kanske vi kan ha en chans. Av alla 42 länder som skulla rösta så är jag ganska säker på att vi bara fick röster av länder i västereuorpa. Av  alla 24 länder som deltog var 8 från västra europa. Kanske något att fundera på. Inget ont om östeuropa.
Men jag tycker att The Ark var BÄST med väldigt stora bolkstäver.


Tiden går för fort!!

Känner som att jag inte riktigt hinner med allt jag vill.

I lördags hade jag en underbar dag med mina kollegor Johanna och Therése med lilla Engla. Vi var i stan och jag passade Engla medans de andra tittade på tyd och mönster. Sen tog vi långlunch på Pizza Hut, lite shopping coh avslutade med en fika hos Johanna. Var jätteroligt att få umgås på detta sätt, mycket barnprat, gravidtet och lite förlossning. Johanna väntar sitt första barn till sommaren.

I söndags var jag, barnen och grannen på marknad i grannby, blir mindre och mindre vettigt på den för varje år. Senare åkte jag med grannen och hennes dotter till Trollhättan för att handla lite. På väg hem blev vi påkörda i sidan. Inga allvarliga skador på oss eller bilen. Men vi blev rejält skärrade. Jag kände av lite i nacken, så idag har jag varit på vårdcentralen och blev där skickad till NÄL för att röntga nacken. Allt var helt okej. Det som stör mig mest nu är att höger armen och framför allt handen domnar bort emellanåt. Men detta skulle gå över trodde läkaren. I morgon skall jag jobba, läkaren frågade om jag kunde återgå til jobbet. Och eftersom jag inte blev skadad ser jag inga problem med det.

Härlig helg snart slut.

Nu har jag gjort så lite som möjligt i snart 4 dagar. Det enda nyttiga jag gjort är att tvätta och laga mat. En rabatt har också blivit färdig. Det har varit jätteskönt. Mycket frisk luft har det blivit. Natten mellan lör och sön var barnen bortlämnade. Då tittade vi på Da vince koden, jag tyckte att den var helt okej. Jonas somnade hela tiden sista halvtimmen så jag fick sparka på honom stup i kvarten. Tyvärr sov vi bara till kl 8. Jag sov som vanligt gott till mellan 4 och 5, sen slummrar jag mest. ÄR så trött på detta nu.

Just nu leker Felix med Lukas och Oscar leker med Rikard och Isabell. Jonas tjatar bort lite tid med grannen. Jag skall kolla vad dim stora barnen gör och sedan sätta mig isolen en stund till.

Har idag tvättat en stickad tröja aom är istl XL, nu ser den ut att passa lagom till Felix.

RSS 2.0