Julafton

Vill önska alla en riktig GOD JUL


Du vet att du har barn när.....

Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest. Dammsugarpåsen blir full oftare än du. Du kan hälla upp exakt 200 ml vatten i en flaska med förbunda ögon. Du börjar svänga dig med ord som 'galonisar', 'mellis' och 'öppnis'. Du börjar tycka att en stund ensam med dammsugaren känns som en form av behaglig mental terapi istället för ett nödvändigt ont. En vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa. Du har bara tid att göra hälften av det du tänkt. Du behärskar konsten att servera två olika saker på samma tallrik utan att det är nära varandra. Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra. Du hoppas att ketchup är en grönsak, då det är det enda ditt barn äter. Du snabbspolar förbi scenen där jägaren skjuter Bambis mamma. Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet. Du läser att en femåring i genomsnitt frågar 437 frågor om dagen och blir stolt över att din barn ligger över medel. Du tycker att det är fullständigt normalt att gå på toa med sällskap eller öppen dörr... När du inte för ditt liv kan fatta hur folk utan barn kan ha tidsbrist! Står lika svarslös varje gång du får frågan om vad du gjort i helgen... Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju... Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten... När man slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker... När man ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten. När du tycker 4 minuter bajsning på toan är egen-tid...

EFIT på första advent 2008


7:30Två pigga pojkar och en trött pappa i bäddsoffan.

8:30Frukost. Gröt är jättegott.Första ljuset är tänt.

9:30Fabian "hjälper" mamma att städa i köket.

10:30Sover sött.Mamma har tagit tag i tvättberget. Pappa och Oscar är ute och tvättar bilarna.

11:30En kulinarisk lunch bestående av köttbullar och makaroner intas medans Fabian fortarande sover sött.

12:30Felix hämtas upp hos morfar för att åka på simning.

13:30Felix tränar på att simma 25 meter. Det går jättebra.

14:30Fabian letar matrester.

15:30Mellanmål. Som blev ätklar gröt från Semper. En favorit hos Fabian.

16:30Lekstund på Fabians rum.

17:30

Middagen avklarad. Fabian har snott åt sig köttbullsresterna. Han är ett riktig matvark.

18:30Duschdags och lite reklam för Barnängen. Notera det fina röda märket i pannan. Kom efter ett av dagens alla fall.Felix och Oscar tittar på Bolibompa.

19:30Fabian sover gott för natten och mamma läser Bamse för de stora barnen innan de skall lägga sig.

20:30Alla barnen sover och det är tyst i huset. Då passar jag på att äta upp resten av godiset. Denna bild får bli sista denna söndag.

RSS 2.0